Европейският съюз забрани на физически и юридически лица да инвестират

...
Европейският съюз забрани на физически и юридически лица да инвестират
Коментари Харесай

ЕС забрани участието в проекти, финансирани от спонсора на Спутник V


Европейският съюз забрани на физически и юридически лица да влагат или по какъвто и да е различен метод да вземат участие в бъдещи планове, финансирани от Руския фонд за директни вложения (РФПИ), предедаде Би Би Си.  
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1568
РФПИ е държавна конструкция за вложение на пари като в области високи технологии, научни разработки, опазване на здравето и други. Тя стана известна отвън Русия с финансирането на създаването на имунизацията против коронавирусната зараза " Спутник V ".

Забраната е част от нови наказания, наложени от Брюксел на Москва поради съветската експанзия против Украйна.

Европейски Съюз през днешния ден забрани продажбата на  евробанкноти на съветски физически и юридически лица, в това число и на Централната банка на Русия. Изключение  е направено за хора, намиращи се на територията на Руската федерация, които употребяват валутата за персонални цели, както и за дипломатически и други интернационалните задачи, ползващи се с юридически имунитет.

Също по този начин през днешния ден Брюксел реши да изключи няколко съветски банки от системата за интернационален продан на финансова информация СУИФТ.  Става дума за " Откритие ", " Новикомбанк ", " Промсвязбанк ", " Банк России ", " Совкомбанк ", " ВТБ " и " ВЭБ.РФ ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР