Европейският съюз трябва да засили визовия контрол и сигурността на

...
Европейският съюз трябва да засили визовия контрол и сигурността на
Коментари Харесай

Йохансон: ЕС засилва контрола срещу руските шпиони, България и Румъния трябва да влязат в Шенген!

Европейският съюз би трябвало да ускори визовия надзор и сигурността на границите, с цел да предотврати влизането на съветски шпиони в Шенгенското пространство, сподели през днешния ден европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон, представена от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

На конференция в Атина по въпроса за граничния надзор Илва Йохансон сподели, че съветският президент Владимир Путин " желае също да унищожи Европейския съюз... Ние сме опасност за него, имаме народна власт, независимост, разцвет ".

" Нуждаем се от по-строги инспекции на молбите за визи и от по-голяма сигурност на нашите граници ", добави тя.

От 7 март би трябвало да влезе в действие нова система за продан на информация в Шенгенското пространство, посочи Илва Йохансон.

" Днес единствено половината от тези, които влизат в Европейския съюз с виза, се ревизират от системата за продан на информация в Шенген. Това значи, че имаме доста руснаци, които не се ревизират ", изрече опасения тя.

Необходими са биометрични инспекции, ако сътрудниците употребяват подправени паспорти, сподели още Йохансон и добави, че към 400 съветски шпиони са били експулсирани от Европейски Съюз предходната година.

Във връзка с нуждата от усилване на граничния надзор и потреблението на нови технологии, еврокомисарят оцени, че сегашният европейски бюджет от " 6,6 милиарда евро за отбрана на границите не е задоволителен ".

България и Румъния също би трябвало да бъдат включени в Шенгенското пространство тази година, с цел да дадат своя принос за шерването на полицейска информация, сподели още еврокомисарят.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР