Европейският съюз трябва да започне да прилага от юли допълнителни

...
Европейският съюз трябва да започне да прилага от юли допълнителни
Коментари Харесай

ЕС планира да въведе от юли извънредни мита за вноса на американски стоки



Европейският съюз би трябвало да стартира да ползва от юли спомагателни вносни мита върху определени артикули, внасяни от Съединени американски щати, в отговор на американските цени, наложени върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз, разгласи в сряда Европейската комисия, оповестява Ройтерс.

Държавите - членки на Европейски Съюз дадоха необятна поддръжка на проекта на Европейска комисия за въвеждане на мита в размер на 2,8 милиарда евро (за 3,3 милиарда щатски долара) на американския експорт в отговор на това, което съюзът счита като нелегално деяние от страна на управляващите във Вашингтон.

" Комисията чака да завърши съответната процедура в съгласуваност с държавите-членки преди края на юни, тъй че новите мита да стартират да се ползват през юли ", съобщи на конференция европейският комисар Марош Шефчович.

Той добави, че Европейска комисия и Европейски Съюз поддържат налагането на спомагателни мита върху цялостния лист на американските артикули, за който е известена Световната комерсиална организация.

" Това съставлява обмислен и симетричен отговор на едностранното и нелегално решение, взето от Съединени американски щати за налагане на цени върху европейския експорт на стомана и алуминий, за което ние показваме страдание ", уточни някогашният словашки министър-председател и сегашен вицепрезидент на Европейската комисия.

Агенция Франс прес означи, че описът на Европейски Съюз с артикули, внасяни от Съединени американски щати - от сините джинси до мотоциклети и уиски, съставлява азбучник на емблематичния американски експорт.

Първоначално Европейски Съюз изготви своя лист през март, само че даде обещание да не го задейства, в случай че американският президент Доналд Тръмп не изключи за непрекъснато съюза от митата в размер на 25% за вноса на стомана и от 10% за вноса на алуминий.

Американските митнически цени обаче влязоха в действие от 1-ви юни, като се отнасят както за вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз, по този начин и за импорта от Канада и Мексико. Това накара и съседките на Съединени американски щати също да разгласят лични контрамита за американските артикули.

Сега Европейската комисия би трябвало да получи утвърждение на направеното предложение от обособените страни - членки на единния блок, само че на фона на разделения по отношение на ограниченията, които би трябвало да се подхващат по отношение на комерсиалните политики на Доналд Тръмп.

Така да вземем за пример Франция и Холандия поддържат твърдата линия по отношение на Съединени американски щати, до момента в който експортно могъщата Германия приканва за по-голяма предпазливостта по отношение на политика на Тръмп " Америка преди всичко ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР