Европейският съюз сключи споразумение с Израел и Египет в сряда

...
Европейският съюз сключи споразумение с Израел и Египет в сряда
Коментари Харесай

Европейският съюз ще купува газ от Израел, който ще втечнява в Египет

Европейският съюз подписа съглашение с Израел и Египет в сряда за търговия на природен газ, заяви Вашингтон поуст.

Сделката разрешава на Израел да усили износа на природен газ за Европа посредством към този момент действителен газопровод до египетските пристанища. Там той ще бъде втечняван и натоварван на танкери за Европа.

Това е една от първите огромни стъпки на Брюксел в опитите на блока да приключи енергийната си взаимозависимост от Русия.

„ Това ще способства за нашата енергийна сигурност. И ние строим инфраструктура, която да пасва на възобновимата сила на бъдещето “, сподели президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Израел вижда навлизането в европейския енергиен пазар като огромна опция.

Количеството, което Европа ще внася от Израел обаче ще е надалеч от потенциала на Русия. Израел добива над 9 милиарда кубични метра природен газ на година и има два пъти потенциал във към момента неизползвани естествени източници.

През 2021 година Европейският съюз е внесъл 155 милиарда кубични метра газ от Русия, което е покрило 45% от потребностите на европейския пазар.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Безследно изчезнали. Как украинци търсят околните си в окупираните от Русия области  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР