Европейският съюз ще забрани вноса на продукти като кафе, дървесина

...
Европейският съюз ще забрани вноса на продукти като кафе, дървесина
Коментари Харесай

ЕС забранява вноса на продукти, при чието производство са били изсечени гори

Европейският съюз ще забрани вноса на артикули като кафе, дървесина и палмово масло, в случай че за тяхното произвеждане след 2020 година са били изсечени гори, заяви ДПА, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Законът, който ще стартира да се ползва в границите на 18 до 24 месеца, влиза в действие, откакто страните от Европейски Съюз публично одобриха мярката през днешния ден след договаряния с Европейския парламент.

Германският министър на развиването Свеня Шулце приветства закона, като го назова " крайъгълен камък ".

Целта на възбраната за импорт е доста да се понижи обезлесяването на дъждовните гори по света, в това число в региона на Амазонка в Южна Америка.

" Основният мотор на световното обезлесяване и деградацията на горите е разширението на земеделските земи ", се споделя в изказване на страните членки на Европейски Съюз.

Според Европейския парламент 10 на 100 от обезлесяването сред 1990 година и 2020 година се дължи на потребителите в Европейски Съюз.

Според новото законодателство фирмите ще бъдат задължени да издават заявления за надлежна инспекция, че след 31 декември 2020 година не е изсечена или развалена гора за потребностите на техните артикули. Това важи и за производни артикули като шоколад, мебели или печатна хартия.

Нарушенията се санкционират с минимум 4 на 100 от годишния оборот на съответната компания в Европейски Съюз.

Екологичната организация " Световен фонд за отбрана на дивата природа " (WWF) прикани контролните органи в Германия, като да вземем за пример митниците, да бъдат доста засилени, тъй че нарушаванията да бъдат фактически наказвани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР