Европейският съюз ще увеличи значително покупките на руски природен газ

...
Европейският съюз ще увеличи значително покупките на руски природен газ
Коментари Харесай

ЕС увеличава покупките на газ, за да помогне на Полша и България

Европейският съюз ще усили " доста " покупките на съветски природен газ посредством " оставащите канали ", заяви съветската осведомителна организация ТАСС като цитира неназован източник от " европейските институции в Брюксел ".

Мярката ще бъде " краткотрайна " и ще даде опция на страните от Европейски Съюз, които не желаят да заплащат за съветски газ в сходство със специфичната платежна система на Москва (в рубли ), като Полша и България, да получават газ на европейския газов пазар, в това число от страни членки на съюза, които съблюдават нови съветски разпореждания, показва съветската организация.

Агенцията оповестява, че има удостоверение от неназован вътрешен източник, че съдействието в границите на Европейски Съюз е концентрирано върху увеличение на доставките на газ, изключително на полутечен природен газ.

По-рано през днешния ден председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен направи публично изказване, в което дефинира едностранното прекъсване на доставките за клиенти в Европа като опит на Русия да употребява газа като инструмент за изнудване.

Фон дер Лайен назова този акт като " непростим и недопустим ". Според нея той " още веднъж демонстрира ненадеждността на Русия като снабдител на газ ". " Ние сме подготвени за този сюжет. Поддържаме тясна връзка с всички страни членки " на Европейския съюз, съобщи тя. " Работим за обезпечаване на различни доставки и допустимо най-хубавите нива на ресурси в Европейски Съюз ", сподели Фон дер Лайен.

По думите ѝ страните от Европейски Съюз са задействали проекти за непредвидени обстановки за сходен сюжет и Европейска комисия работи в съгласуваност и взаимност с тях. Тя съобщи, че сега се организира среща на газовата координационна група и Европейски Съюз приготвя координиран отговор, съобщи Българска телеграфна агенция “

" Ние също по този начин ще продължим да работим с нашите интернационалните сътрудници, с цел да осигурим различни потоци. А аз ще продължа да работя с европейските и международни водачи за гарантиране на сигурността на енергийните доставки в Европа ", сподели Фон дер Лайен.

" Европейците могат да имат доверие, че ние оставаме единни и в цялостна взаимност с страните членки, наранени от това ново предизвикателство. Европейците могат да разчитат на цялостната ни поддръжка ", съобщи тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР