“Европейският съюз ще повиши своята сигурност с приемането на България

...
“Европейският съюз ще повиши своята сигурност с приемането на България
Коментари Харесай

Росен Желязков: ЕС ще повиши своята сигурност с приемането на България в Шенген

“Европейският съюз ще увеличи своята сигурност с приемането на България в Шенгенското пространство ”, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на срещата си с хърватския външен министър Гордан Гърлич Радман, съобщи БГНЕС.

Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия е на публично посещаване в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, оповестиха от Народно събрание.

“Смятаме, че България към този момент би трябвало да бъде в Шенгенското пространство, означи Гордан Гърлич Радман.

Той изрази поддръжката на Хърватия и за участието на страната ни в Еврозоната.

“Приемането на решение за присъединение на България към Шенген по време на идното испанско председателство на Съвета на Европейски Съюз остава наш главен приоритет и високо ще оценим поддръжката на Хърватия през идващите няколко месеца ”,  добави ръководителят на Народното събрание.

Желязков добави, че приемането на България в Шенгенското пространство ще бъде освен самопризнание за напъните, които сме положили, с цел да осъществим критериите за участие, то ще направи външните граници на Европейски Съюз по-сигурни.

“Руската експанзия в Украйна изведе на напред във времето потребността от диверсификация на енергийните доставки в Европейски Съюз, уточни ръководителят на Народното събрание. България, сходно на Хърватия, взе участие интензивно в осъществяването на значими стратегически инфраструктурни начинания на Европейски Съюз, осигуряващи сполучлива диверсификация ”, акцентира Росен Желязков.

Той означи подхванатите от страната ни ограничения за възстановяване на енергийната съгласуваност – стартирането в употреба на интерконектор с Гърция и работата по интерконектор със Сърбия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР