Европейският съюз ще отговори, ако САЩ решат да наложат нови

...
Европейският съюз ще отговори, ако САЩ решат да наложат нови
Коментари Харесай

ЕС ще отговори, ако САЩ наложат нови мита на автомобилите, каза френски министър

Европейският съюз " ще отговори ", в случай че Съединени американски щати решат да наложат нови мита върху европейските артикули, предизвести френският министър на стопанската система Брюно Льо Мер, представен от " Франс прес ".

Льо Мер направи това изказване, откакто в петък в действие влязоха европейските мита върху десетки американски артикули като джинсите, бърбъна и мотоциклетите. Те бяха приложени в отговор на митата на Съединени американски щати от 25 на 100 върху вноса на стомана и от 10 на 100 на алуминий.

" Когато Съединени американски щати взеха решение да ни ударят с нараствания на митата, Европа отговори в един глас ", съобщи Льо Мер пред задгранични публицисти в Париж. " Ако Съединени американски щати ни ударят още веднъж с нарастване от 20 на 100 на митата върху колите, ние отново ще отговорим. Не желаеме ескалация, само че ние сме нападнатите ", добави той.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наскоро заплаши да обмитява колите, внасяни в Съединени американски щати, а това може да навреди изключително мощно на някои немски автомобилни концерни.

Мерките, които в петък вкара Европейски Съюз, наподобява засягат артикули, идващи най-много от републиканските щати в Съединени американски щати, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Опитваме се да накараме президента Тръмп да се откаже от решението си. Следователно е законно да използваме средствата, с които разполагаме, с цел да накараме господин Тръмп да разбере, че не одобряваме неговите решения ", акцентира френският министър на стопанската система. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР