Европейският съюз ще бъде в състояние да ваксинира срещу COVID-19

...
Европейският съюз ще бъде в състояние да ваксинира срещу COVID-19
Коментари Харесай

Амбиция: Всички европейци може да бъдат ваксинирани до края на лятото

Европейският съюз ще бъде в положение да имунизира против COVID-19 всички свои жители до края на лятото. Това предвижда през днешния ден еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, представен от Франс прес.
" Ситуацията с е обнадеждаваща. Това е едно огромно предизвикателство и по тази причина реагирахме толкоз бързо ", сподели Бретон на взаимна конференция в Рим с италианския министър на икономическото развиване Джанкарло Джорджети. " Имам извънредно доверие в способността на Европа да доставя имунизациите по-бързо и считам, че до края на лятото ще можем да имунизираме всички европейски жители ", съобщи еврокомисарят за вътрешния пазар, в чийто сектор влиза производството на имунизациите, написа.
 Германия утвърди потреблението на имунизацията на AstraZeneca при хора над 65-годишна възраст Германия утвърди потреблението на имунизацията на AstraZeneca при хора над 65-годишна възраст
В Германия самостоятелна комисия публично утвърди потреблението на имунизацията на компанията AstraZeneca при хора над 65-годишна възраст, съо...
" До края на годината Европа ще е в положение да създава 2-3 милиарда дози ваксини на година ", сподели Бретон. " Европа е континентът, който е преди всичко по произвеждане на ваксини, следван от Съединени американски щати с два милиарда. Ако вземем Европейски Съюз и Съединени американски щати, можем да разчитаме на 5 милиарда ваксини годишно за целия свят ", заключи той.
Снощи италианският министър председател Марио Драги изиска от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да форсира европейската реакция на пандемията, " изключително във връзка с имунизациите ". Забавянето на доставките на имунизациите против COVID-19, чието закупуване се прави взаимно и е проведено на равнище Европейски Съюз от Европейската комисия, станаха обект на рецензии от редица страни членки, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР