Европейският съюз се е прострелял в белите дробове с необмислени

...
Европейският съюз се е прострелял в белите дробове с необмислени
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Европа се простреля в белите дробове със санкциите срещу Русия

Европейският съюз се е " прострелял в белите дробове " с недомислени стопански наказания против Русия, които, в случай че не бъдат анулирани, рискуват да унищожат европейската стопанска система, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Доставките на газ за Европа понижиха, а разноските за гориво скочиха след нахлуването на Русия в Украйна през февруари и последвалите наказания, принуждавайки страните да се стремят да презаредят хранилищата си и да разнообразят каналите за доставка.

Ръстът в цените на газа и електричеството принуди Орбан да премахне дългогодишното ограничаване на цените на комуналните услуги за семействата които използват повече, отменяйки една от своите съществени стопански политики.

" Първоначално мислех, че единствено сме се простреляли в крайници, само че в този момент е ясно, че европейската стопанска система се е простреляла в белите дробове и се задъхва ", сподели Орбан, дълготраен критик на глобите, пред унгарското публично радио в изявление.

Той призна, че Украйна се нуждае от помощ, но европейските водачи би трябвало да преразгледат тактиката си, защото глобите нанесоха широкобхватни вреди на европейската стопанска система, без да отслабят Русия или да приближат траялата месеци война до каквото и да било позволение.

" Санкциите не оказват помощ на Украйна, само че са неприятни за европейската стопанска система и в случай че продължава по този начин, те ще убият европейската стопанска система ", сподели Орбан. " Това, което виждаме сега, е отвратително. "

" Моментът на истината би трябвало да настъпи в Брюксел, когато водачите би трябвало да признаят, че са създали неверна сметка, че политиката на наказания се основава на неправилни догатки и би трябвало да бъде изменена.

След като бе преизбран през април, Орбан сподели, че без измененията, които ще провокират скок в енергийните разноски за семействата, които употребяват сила над междинната за страната, целият режим на таван на цените за комунални услуги ще би трябвало да бъде анулиран.

Икономисти от Morgan Stanley пресмята, че мярката може да добави 1,5 процентни пункта към инфлацията, която към този момент е най-висока от две десетилетия, в допълнение изострена от слабия форинт.

Преди изборите през април икономистите оцениха цената на тавана на цените на комуналните услуги на до 1,5 трилиона форинта (3,71 милиарда долара), което дружно с набор от ограничения, които помогнаха на Орбан да завоюва изборите, провокираха скок в бюджетния недостиг на източноевропейската страна.

Другото решение на Орбан за повишаване на данъчната ставка за стотици хиляди дребни фирми тази седмица като част от по-широк блян за преодоляване на възходящия бюджетен недостиг докара до няколко митинга в Будапеща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР