Европейският съюз призова за незабавно прекратяване на военните действия между

...
Европейският съюз призова за незабавно прекратяване на военните действия между
Коментари Харесай

ЕС призова за незабавно спиране на военните действия в Нагорни Карабах

Европейският съюз прикани за " неотложно преустановяване на военните дейности " сред азербайджанските и арменските сили в Нагорни Карабах, стана ясно от изказване на службата на Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.

" От значително значение е да се понижи ескалацията, да се съблюдава напълно прекратяването на огъня и да се върнем на масата за договаряния, с цел да търсим решения посредством договаряния ", се споделя в изказване на представителя на ръководителя на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Относно напрежението в региона съветското министерство на защитата заяви, че Азербайджанските въоръжени сили нарушават прекратяването на огъня в региона на височината Саръбаба.

" В зоната на отговорност на контингента се следи утежняване на обстановката. Режимът на преустановяване на огъня е нарушен от азербайджанските въоръжени сили в региона на хълма Саръбаба. Командването на съветския мироопазващ контингент дружно с представители на азербайджанската и арменската страни подхващат ограничения за стабилизиране на обстановката ", се споделя в осведомителния бюлетин на съветското военно ведомство за активността на съветския мироопазващ контингент в зоната на спора в Нагорни Карабах.

Армения прикани интернационалната общественост да помогне за прекъсването на " нападателните дейности " на Азербайджан след експлоадирането на принуждение сред съседите в противоречивия район, при което починаха трима бойци.

Ереван " приканва интернационалната общественост да предприеме ограничения за прекъсване на нападателните дейности и отношение на Азербайджан и да задейства нужните механизми за това ", се споделя в изказване на арменското външно министерство. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР