Европейският съюз постигна сделка относно закон за налагане на ограничения

...
Европейският съюз постигна сделка относно закон за налагане на ограничения
Коментари Харесай

ЕС прие намаляване на метановите емисии в нефтения и газовия сектор

Европейският съюз реализира договорка по отношение на закон за налагане на ограничавания за излъчванията на метан върху вноса на нефт и газ в Европа от 2030 година По този метод се оказва напън върху интернационалните снабдители да понижат приключването на газ с мощен парников резултат, оповестява Нова телевизия.

Метанът е втората най-голяма причина за изменението на климата след въглеродния диоксид и в кратковременен проект има доста по-голям затоплящ резултат. Бързото понижаване на излъчванията на метан през това десетилетие е от решаващо значение, в случай че светът желае да избегне тежки промени в климата.

След диалози договарящите от страните членки на Европейски Съюз и Екологичен потенциал се съгласиха да наложат „ оптимални стойности на интензитета на метан ” до 2030 година на производителите в чужбина, изнасящи изкопаеми горива за Европа. Това се показва в изказване на Съвета на Европейски Съюз.

Правилата за импорт евентуално ще обиден главните снабдители на газ, в това число Съединени американски щати, Алжир и Русия. Москва понижи доставките за Европа предходната година и от този момент беше сменена от Норвегия като максимален снабдител на газ по тръбопроводи в Европа с най-нисък интензитет на метан в света.

Метанът изтича в атмосферата посредством течове от тръбопроводи и инфраструктура на петролни и газови залежи. Предстои законът да бъде показан на Европейския парламент и страните от Европейски Съюз за дефинитивно утвърждение. Тази стъпка нормално е условност, която минава през авансово контрактувани покупко-продажби.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР