Европейският съюз планира да проведе голяма среща в Истанбул на

...
Европейският съюз планира да проведе голяма среща в Истанбул на
Коментари Харесай

ЕС планира голяма среща в Истанбул за Украйна 

Европейският съюз възнамерява да организира огромна среща в Истанбул на 22 февруари във връзка годишнината от съветската инвазия в Украйна, съобщи през днешния ден ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Турция Николаус Майер-Ландрут, оповестява електронното издание " Дейли сабах ", представено от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9024
Той съобщи, че на срещата ще бъде поканен украински държавен представител, а ще участва също и представител на Турция. Дискусиите ще се концентрират върху геополитическите и икономическите последствия от войната.

" Това е и метод да изразим нашата поддръжка за Украйна. Миналата година, на 24 февруари, началото на съветската експанзия беше определящ миг в европейската история ", сподели той пред кореспонденти.

" Хората постоянно споделят, че 11 септември е бил преломен миг за историята на американската сигурност. Бих споделил, че 24 февруари 2022 година, началото на съветската експанзия, е сходен преломен миг за европейската сигурност. Имаме война на нашия континент, огромна брутална война, война с последствия надалеч оттатък европейския континент ", съобщи Майер-Ландрут.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР