Европейският съюз планира да открие морски коридор за помощ от

...
Европейският съюз планира да открие морски коридор за помощ от
Коментари Харесай

ЕС ще открие морски коридор за помощ до Газа

Европейският съюз възнамерява да открие морски кулоар за помощ от Кипър до Газа. Това заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула Фон Дер Лайен, която е на посещаване в Кипър. Той ще бъде в границите на взаимни старания със съдружници, в това число Съединените щати. Припомняме, че президентът на страната Джо Байдън съобщи, че американските военни ще основат краткотрайно пристанище по крайбрежието на Газа. Към тях ще се причислят Обединените арабски емирства и Обединеното кралство. Цялата интервенция ще бъде " тясно координирана с държавното управление на Израел ".
Въпреки всички провокации в този момент сме доста покрай откриването на коридора. Много се веселя да видя, че през днешния ден ще стартира първична пилотна интервенция.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

Говорителят на Министерството на външните работи на Израел Лиор Хаят приветства проекта, като съобщи, че той " ще разреши увеличението на филантропичната помощ за анклава. Хаят добави, че това ще се случи откакто бъдат осъществени инспекции на сигурността. Продължават и опитите за реализиране на мир. Източници настояват, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс е в Близкия изток тази седмица, защото се счита, че договарянията са в застой Делегация на Хамас напусна Кайро след дни на диалози, без явен пробив. Според специалисти сега наподобява малко евентуално да се стигне до съглашение до началото на Рамазан, към което Вашингтон се стремеше. От своя страна министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че армията ще продължи да работи против Хамас в линията Газа.
Израел ще продължи да работи против всички батальони на Хамас в цялата Ивица Газа и това включва Рафа, последната цитадела на Хамас. Който ни споделя да не действаме там, ни споделя да загубим войната, а това няма да се случи.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Междувременно централното командване на американските сили заяви, че са били свалени четири противокорабни крилати ракети и един дрон над следените от хутите региони на Йемен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР