Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че на Хамас е

...
Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че на Хамас е
Коментари Харесай

40-дневно прекратяване на огъня предлагат на Хамас на срещата в Кайро

Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че на Хамас е препоръчано 40-дневно преустановяване на огъня и освобождение на " евентуално хиляди " палестински пандизчии в подмяна на освобождението на израелски заложници, съобщи Агенция Франс Прес.

Палестинската формация е получила " доста обилно предложение за трайно 40-дневно преустановяване на огъня, освобождение на евентуално хиляди палестински пандизчии в подмяна на освобождението на тези заложници ", съобщи Камерън на среща на Световния стопански конгрес в Рияд.

Делегация на Хамас би трябвало да дойде в Египет през днешния ден, където се чака да отговори на последното предложение за помирение в Газа и освобождение на заложниците след съвсем 7 месеца война.

" Надявам се, че Хамас ще одобри тази договорка и почтено казано, целият напън в света и всички очи на света би трябвало да бъдат ориентирани към тях през днешния ден, с цел да одобряват тази договорка ", сподели Камерън, добавяйки, че предлагането ще докара до " прекъсване на боевете, които всички ние толкоз доста желаеме да забележим ".

От месеци Египет, Катар и Съединените щати се пробват да посредничат за реализиране на съглашение сред Израел и Хамас, само че през последните дни се вижда нов подтик на дипломацията към преустановяване на военните дейности.

Външният министър на Обединеното кралство съобщи, че с цел да се сътвори " политически небосвод за решение с две страни ", при което самостоятелна Палестина да съжителства с Израел, " хората, виновни за 7 октомври, управлението на Хамас, ще би трябвало да изоставен Газа и би трябвало да се унищожи терористичната инфраструктура в Газа ".

" Трябва да видите политическо бъдеще за палестинския народ, само че също по този начин би трябвало да видите сигурност за Израел и тези две неща би трябвало да вървят дружно ", добави той.

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР