Европейският съюз не е модел за технологично регулиране, който САЩ

...
Европейският съюз не е модел за технологично регулиране, който САЩ
Коментари Харесай

ЕС не е модел за технологичното регулиране в САЩ, смята конгресмен

Европейският съюз не е модел за софтуерно контролиране, който Съединени американски щати би трябвало да следват. Това съобщи конгресменът Ро Хана от Силициевата котловина. По думите му Съединени американски щати не би трябвало да се придържа към агресивното управление на Европейския съюз в региона на софтуерното контролиране.

"ЕС е злополука, когато става въпрос за софтуерни нововъведения. Няма подозрение, че се нуждаем от по-силно използване на антитръстовите правила. Не би трябвало да разрешаваме на Amazon да привилегирова личните си артикули на своята платформа и би трябвало да се уверим, че те не употребяват данните на търговците, само че Европейски Съюз не е модел за прекопирване от Америка ", означи Ро Хана пред CNBC.

Повод за изявлението му бе новината, че Европейският съюз стартира публично антитръстово следствие на Amazon, с цел да откри дали компанията употребява данни на търговците по метод, който нарушава разпоредбите за конкуренцията. Разследването на онлайн колоса е съпроводено от засилен политически интерес към регулирането на софтуерните платформи и в Съединени американски щати. Представители на Amazon, Alphabet, Фейсбук и Apple бяха изслушани в правосъдната комисия по отношение на антитръстовите проблеми. Федералната комерсиална комисия и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати преглеждат евентуално регулаторно правоприлагане за делене на някои от главните софтуерни компании.

Европа зае по-настъпателна позиция по отношение на софтуерните компании от Съединени американски щати посредством използването на Общия правилник за отбрана на данните през 2018 година "Ние би трябвало да имаме компании, които получават единодушието на лицата, преди да събират техните данни и би трябвало да имаме право да знаем какво се случва с нашите данни и дали те се трансферират ", съобщи Ро Хана. Според него регулацията по отношение на неприкосновеността на персоналния живот и контролът на данните са две области, които биха могли да получат двупартийна поддръжка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР