Европейският съюз най-вероятно ще удължи с още година икономическите санкции

...
Европейският съюз най-вероятно ще удължи с още година икономическите санкции
Коментари Харесай

ЕС най-вероятно ще удължи санкциите срещу Русия с още една година

Европейският съюз най-вероятно ще удължи с още година икономическите наказания против Русия поради анексирането на Крим заради липса на прогрес в осъществяването от Москва на споразуменията за преустановяване на боевете в източна Украйна.

Решението на водачите на страните в Европейски Съюз ще бъде взето в четвъртък на среща в Брюксел.

В понеделник ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини изрази страдание за неналичието на прогрес в осъществяването от Москва на подписаните в Минск съглашения, което е изискване за рухване на ембаргото, съобщи Франс прес.

" Не е загадка. Вдигането на глобите е обвързвано с осъществяване на Минските съглашения. Но няма никакъв резултат, за жалост ", сподели Могерини на конференция след среща с външните министри на страните в ЕСв Люксембург.

" Санкциите не са самоцелни. Те са инструмент, а не цел ", съобщи висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.

Икономически санкциисрещу Москва бяха наложени от Европейски Съюз през лятото 2014 г.в разгара на рецесията в Украйна, няколко месеца откакто Русия анексира Крим и проруските бунтовници започнаха нахлуване в източна Украйна.

Санкциите са против съветски банки, отбранителни компании и петролни компании и не разрешават на европейците да вършат финансови вложения в Русия. Засегнати бяха и близо 150 души, измежду които доближени на съветския президент Владимир Путин. Техните активи в европейски банки са блокирани и те нямат право на визи за Европейски Съюз.

Русия отговори в ембарго на хранителни артикули от Европейски Съюз.

Новото популистко държавно управление на Италия желае глобите против Русия да бъдат анулирани.

Такива апели насочат и водачи на страни от източна Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР