Европейският съюз наложи санкции на Китай заради нарушения на човешките

...
Европейският съюз наложи санкции на Китай заради нарушения на човешките
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на Китай за първи път от над 30 години

Европейският съюз наложи наказания на Китай поради нарушавания на човешките права на уйгурите, съобщи ДПА. Агенцията отбелязва, че това са първите наказателни ограничения от страна на Европейски Съюз против Китай от потушаването на продемократичните митинги на площад " Тянанмън " в Пекин през 1989 година

Решението за глобите бе взето през днешния ден от министрите на външните работи на страните от съюза в Брюксел, оповестиха европейски и дипломатически източници.

Четири физическа лица са осъдени със заледяване на активите под юрисдикцията на Европейски Съюз и възбрана за влизане на негова територия. Блокирани са активите и на едно юридическо лице.

Имената на глобените ще бъдат оповестено скоро в Официалния вестник на Европейски Съюз. Тогава наказателните ограничения ще влязат в действие.

Санкциите може да вкарат Европейския съюз в борба с Китай, който предходната седмица предизвести съюза да " намерения два пъти ", преди да предприеме подобен ход. " Ако някои упорстват за борба, ние няма да отстъпим ", акцентира китайският непрекъснат представител в Европейски Съюз Чжан Мин.

По-рано през днешния ден висшият представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че 27-те ще наложат наказания и на 11 индивида, свързани с военния прелом в Мианма на 1 февруари и репресиите против последвалите митинги, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според дипломатически източници външните министри от Европейски Съюз ще се спогодят за наказателни ограничения и против няколко физически и юридически лица от Северна Корея, Русия, Либия, Южен Судан и Еритрея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР