Европейският съюз има сериозни опасения за приет Закон за намаляване

...
Европейският съюз има сериозни опасения за приет Закон за намаляване
Коментари Харесай

ЕС заплаши с ответни мерки САЩ, заради политики, стимулиращи покупка на американски електромобил

Европейският съюз има " съществени опасения " за признат Закон за понижаване на инфлацията на Съединени американски щати, заявявайки, че той нарушава интернационалните търговски правила, съобщи CNBC.

Законопроектът беше утвърден през август и включва рекордните 369 милиарда $ разноски за политики в региона на климата и енергетиката . Огромният пакет включва данъчни облекчения за електрически коли, създадени в Северна Америка.

Европейският съюз разгласи, че може да предприеме ответни ограничения против Съединени американски щати поради дотациите за електрически коли, които облагодетелстват локалните производители. Според Брюксел тези облекчения за американските производители на електрически автомобили ще слагат електронните коли, създадени в Европейски Съюз, в неравностойно състояние на печелившия вътрешен пазар на Съединени американски щати, написа БНР.

Според закона за понижаване на инфлацията се планува данъчен заем от 7500 $ за закупуване на електрически автомобил, само че автомобилът би трябвало да излезе от американски цех с акумулатори локално произвеждане.

Европейският комисар Тиери Бретон заплаши да предприеме " ответни ограничения " против Съединени американски щати, тъй като дотациите са " в несъгласие с разпоредбите на Световната комерсиална организация ".

Ако Вашингтон не се съобрази с мнението на Европейски Съюз, блокът може да изложи причините си в СТО, съобщи той.

Освен това Френският министър на финансите Бруно Льо Мер прикани за " съгласуван, обединен и мощен " отговор от страна на страните от Европейски Съюз против ограниченията на Съединени американски щати. Той съобщи, че съгласно предварителните оценки на френското държавно управление става въпрос за вложения в размер на 10 милиарда евро.

Канцлерът Олаф Шолц наскоро предизвести, че ограниченията на Съединени американски щати могат да провокират " голяма тарифна война ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР