Европейският съюз и САЩ ще продължат сътрудничеството в рамките на

...
Европейският съюз и САЩ ще продължат сътрудничеството в рамките на
Коментари Харесай

ЕС обяви продължаване на сътрудничеството със САЩ в диалога между Белград и Прищина

Европейският съюз и Съединени американски щати ще продължат съдействието в границите на разговора за нормализацията на връзките сред Белград и Прищина. Това заяви във вторник на страницата си в " Туитър “ Мирослав Лайчак, специфичен представител на Брюксел за Западните Балкани.

" Ние начертахме идващите стъпки в разговора [между Белград и Прищина] с моя американски сътрудник и другар, [заместник-помощник държавния секретар по европейските и евразийските въпроси] Габриел Ескобар. Очакваме с неспокойствие да продължим нашето доста тясно съдействие през 2023 година “, написа Лайчак под обща фотография с Ескобар.

Двамата постоянно посещават района и договарят с представители на сръбските управляващи и тези на Косово. Последното им посещаване бе на 15 декември в хода на ескалацията на спора в северната част на най-младата страна на Балканите.

Ситуацията се изостри на 6 декември, когато косовските спецчасти, съпроводени от патрули на задачата на Европейски Съюз, започнаха инспекции в пространствата на изборните комисии в северната част на страната. В отговор сърбите там издигнаха барикади по пътищата в няколко обитаеми места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР