Европейският съюз (EС) ще преустанови продължаващите пет години ограничения за

...
Европейският съюз (EС) ще преустанови продължаващите пет години ограничения за
Коментари Харесай

ЕС премахва ограниченията пред вноса на слънчеви панели от Китай

Европейският съюз (EС) ще прекрати продължаващите пет години ограничавания за импорт на слънчеви панели от Китай. Според публични представители на Брюксел Европейски Съюз и Китай ще усилят комерсиалното си съдействие заради протекционистичните дейности на Съединените щати, съобщи БГНЕС.
Еврокомисията допуска, че решението ще помогне за осъществяване на задачите на Блока за потребление на възобновими енергийни източници и отхвърли настояването от страна на европейската слънчева промишленост да преразгледа решението си.
Европейски Съюз наложи митата през 2013 година, откакто европейските производители на панели се оплакаха, че са били изтласкани от бизнеса си от продавания на занижени цени китайски импорт. Други европейски компании, които конфигурират слънчеви панелни системи, обявиха, че митата са им навредили, увеличавайки разноските им.
Брюксел съобщи, че отстранява рестриктивните мерки " в полза на Европейски Съюз като цяло ", откакто реши потребностите на производителите и тези на потребителите и вносителите на слънчеви панели.
Европейски Съюз наложи ограничавания през декември 2013 година за две години, преди да ги удължи с още 18 месеца през март предходната година. През 2017 година числата демонстрираха, че двустранната търговия сред Европейски Съюз и Китай доближава към 516 милиарда евро, а Брюксел има недостиг от 176 милиарда евро с Пекин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР