Европейският съюз (ЕС) осъди по възможно най-категоричния начин неотдавнашната вълна

...
Европейският съюз (ЕС) осъди по възможно най-категоричния начин неотдавнашната вълна
Коментари Харесай

ЕС осъди репресиите срещу беларуските политически затворници

Европейският съюз (ЕС) осъди по допустимо най-категоричния метод неотдавнашната вълна от репресии против някогашни политически затворници  в Беларус, както и родственици на политически пандизчии.

Според изказването на висшия представител на Европейски Съюз Жозеп Борел, нападенията и претърсванията от апарата за сигурност на режима са засегнали повече от 100 души, доста от които са задържани.

" Режимът на Лукашенко продължава своята досадна тактичност на заплашване и репресии против своите критици и евентуални политически съперници преди " изборите " през февруари, сподели Борел. Призоваваме управляващите на Беларус да се въздържат от всевъзможни по-нататъшни репресии и принуждение, ориентирани против беларуския народ, и да съблюдават интернационалните отговорности на Беларус за правата на индивида, в това число посредством неотложно и абсолютно освобождение на всички случайно арестувани и преустановяване на злоупотреби с наказателно гонене. "
 Беларус приема като офанзива заканите против съдружниците си
Беларус приема като офанзива заканите против съдружниците си

" Нападение против която и да е съюзна с нас страна ще се смята за нахлуване против Република Беларус ", оповестиха военните

Европейски Съюз още веднъж изрази солидарността си с народа на Беларус, който заслужава правото да бъде представляван от тези, които свободно избира посредством транспарантни, свободни и почтени избори.

Припомняме, че да бъде употребена като база за нуклеарните оръжия на Москва - ход, който беше остро неодобрен от Запада.

Подкрепата му за войната в Украйна

Минск бе подложен на критика

Бяха наложени и наказания.
 Беларус отряза ОССЕ за мониторинг на изборите
Беларус отряза ОССЕ за мониторинг на изборите

Организацията реагира яростно на решението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР