Европейският съюз е изцяло ангажиран с поддържането на Съвместния всеобхватен

...
Европейският съюз е изцяло ангажиран с поддържането на Съвместния всеобхватен
Коментари Харесай

Могерини: ЕС е напълно ангажиран да запази Иранското ядрено споразумение

Европейският съюз е напълно зает с поддържането на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) по отношение на иранската нуклеарна стратегия, съобщи шефът на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини, пристигайки на неофициална среща на върха на Европейски Съюз в Сибиу, представена от ТАСС. „ Надявам се на нашият цялостен ангажимент да запазим този значим документ “, сподели тя.

 © БГНЕС
Могерини още един път акцентира, че договорката СВПД играе основна роля за сигурността на Европейски Съюз и на целия свят.

" Ще я съблюдаваме, до момента в който Иран я съблюдава и до момента в който Международната организация за атомна сила (МААЕ) удостоверява това в своите отчети ", добави тя.

На 8 май иранският президент Хасан Роухани разгласи прекъсването на осъществяването на част от отговорностите по СВПД. Според него, Техеран ще възобнови работата си по обогатяване на уран и ще спре модернизирането на реактора с тежка вода в Арак, в случай че страните по договорката не изпълнят условията на съглашението, в това число тези, свързани с банковата активност и търговията с нефт, в границите на 60 дни.

 Иран отчасти се отхвърли от нуклеарното съглашение от 2015 година Иран отчасти се отхвърли от нуклеарното съглашение от 2015 година
Техеран е уведомил останалите страни, подписали документа, с писма. Иранското обръщение беше доставено в Москва персонално - от външния министър на стран...

Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че ще сложи въпроса за СВПД по иранската нуклеарна стратегия на неофициална среща на върха на държавните и държавните ръководители на Европейския съюз. Той направи съответното изказване при идването си на върха.

" Без подозрение ще обсъдим този въпрос ", означи той. Според Макрон Франция остава ангажирана с тази договорка.

 Тръмп наложи нови наказания на Иран Тръмп наложи нови наказания на Иран
Американският президент Доналд Тръмп упрекна Пекин, че е провалил сключването на комерсиално съглашение сред Съединените щати и Китай. Това ускори нап...

Франция поддържа допълнението на Съвместния повсеместен проект за деяние, като се вземе поради иранската ракетна стратегия. Това заяви в четвъртък френският президент Еманюел Макрон при идването си на неофициална среща на върха на Европейски Съюз в Сибиу, Румъния.

" Тази договорка не е задоволителна, бихме желали да я допълним във връзка с дейностите на Иран в областта на ракетите, неговите действия в района, " сподели той.

Според Макрон Европейски Съюз би трябвало да направи всичко, с цел да може Иран да остане в договорката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР