Европейският съюз до момента не е получил никакво реалистично предложение

...
Европейският съюз до момента не е получил никакво реалистично предложение
Коментари Харесай

Ирландия: ЕС още не е получил опции от Великобритания за предпазния механизъм

Европейският съюз досега не е получил никакво реалистично предложение от Лондон за подмяна на защитния механизъм на ирландската граница в договарянията по Брекзит, съобщи ирландският министър председател Лио Варадкар, представен от Асошиейтед прес и Франс прес.

Предпазният механизъм за ирландската граница " остава главен детайл от съглашението за овакантяване, до момента в който не бъде открита някаква опция ", акцентира Варадкар при посрещането в Дъблин на английския министър председател Борис Джонсън за разискване на Брекзит, предава Българска телеграфна агенция.

" Отворени сме към други възможности, само че те би трябвало да са реалистични. До през днешния ден не сме получили никакво предложение в този смисъл ", добави той.

На срещата с Варадкар Джонсън съобщи, че желае на 18 октомври да бъде реализирано съглашение за Брекзит и че не се е стреснал от опитите на Народното събрание да блокира излизане от Европейски Съюз без съглашение, съобщи Ройтерс.

" Имам едно обръщение за теб, Лио, и то е, че желая да реализира съглашение. Разбира се, че бихме могли да напуснем Европейски Съюз и без съглашение, само че това би било неуспех на държавничеството, за който всички бихме били виновни ", съобщи Джонсън.

" Затова в името на бизнеса, фермерите и милионите елементарни хора, които разчитат на нас да използваме нашето въображение и креативност, желая да знаеш, че мощно избирам да се реализира съглашение ", увери английският министър председател. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР