Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) реши, че присъдата

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) реши, че присъдата
Коментари Харесай

Навални спечели делото в ЕСПЧ

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) реши, че присъдата на съветския опозиционен водач Алексей Навални за измами и пране на пари е случайна и несправедлива и присъди обезщетение.
В прессъобщение, оповестено от секретариата на съда, се споделя, че братът на Алексей Навални - Олег Навални, също е незаслужено и случайно наказан за тези закононарушения.

" Съдът стига до заключението, че при определянето на обвинявания против жалбоподателите закононарушението, посочено в член 159.4 от Наказателния кодекс на Русия, в действие все още на тяхното наказание, е необятно и голословно тълкувано в тяхна щета ", се споделя в известието. Руското министерство на правораздаването заяви, че наказаните биха могли да апелират решението в тримесечен период, оповестява Jurist.org.

Навални беше наказан на 30.12.2014 година за пране на пари и заграбване на средства от съветския клон на френската козметична компания " Ив Роше " условно на отнемане от независимост на 3 година и 6 месеца. Брат му получи ефикасна присъда за същия период.

Европейски съд по правата на човека обаче постанови, че Русия би трябвало да заплати на Навални и брат му по 10 000 евро обезщетение за неимуществени вреди, плюс разноските по делото в размер на 45 000 евро за Алексей и 10 971 евро и 460 000 рубли за Олег. Съдът не се произнесе по въпроса дали дейностите на съветските съдилища са политически стимулирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР