Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) обяви за несправедлива

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) обяви за несправедлива
Коментари Харесай

ЕСПЧ осъди Русия заради братя Навални

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) разгласи за несправедлива присъдата против съветския опозиционен водач Алексей Навални и неговия брат Олег по дело за финансови закононарушения през 2014 година, съобщи Radio Free Europe. В решението си ЕПСЧ декларира, че мненията на съветските съдилища по делото против двамата братя са „ предубедени и демонстративни “. Базираният в Страсбург съд постанови Русия да изплати като отплата в интерес на двамата братя общо 76 000 евро и 460 000 рубли.
Алексей и Олег Навални бяха упрекнати в присвояването на към 500 000 $ от две съветски компании, едната от които обвързвана с френската козметична компания „ Ив Роше “, както и в пране на пари. Алексей Навални получи условна присъда за период от 3 години и половина, а брат му Олег - ефикасна присъда за същия период и все още остава в пандиза.
От съветското министерство на правораздаването са оповестили несъгласието си с присъдата на Европейски съд по правата на човека. В свое изказване ведомството декларира, че ще изчака решението да влезе в действие и ще обмисли обжалване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР