Европейският съд отсъди Полша да бъде глобявана с 1 милион

...
Европейският съд отсъди Полша да бъде глобявана с 1 милион
Коментари Харесай

Европейският съд глобява Полша с 1 милион евро на ден


Европейският съд отсъди Полша да бъде глобявана с 1 милион евро дневно, до момента в който не приложи решенията на европейските институции за противоречивата правосъдна промяна в страната.

Европейският съд в Люксембург отсъди Полша да бъде глобявана с 1 милиона евро дневно, тъй като, обвързвано с правосъдната промяна в страната.

Положението с върховенството на закона в Полша тревожи Европейски Съюз

Във фокуса на решението е основаването на Дисциплинарна комисия, която да гледа делата против съдии. Според Брюксел тази комисия опонира на европейското право. Полша даде обещание да я разпусне, само че по този начин и не го направи.

Европейската комисия, която дава отговор за мониторинга на върховенството на закона в страните членки, още на 9 септември изиска да бъдат наложени финансови наказания на Полша. Сега страната ще бъде глобявана, до момента в който не извърши разпорежданията на Европейския съд.

" Съдебните системи в ", разкритикува тогава председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Министърът на правораздаването на Полша Збигнев Жобро пък заприказва за " експанзия против Полша " и за " правна хибридна война ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР