Европейският регулаторен орган по лекарствата препоръча удължаване на времето за

...
Европейският регулаторен орган по лекарствата препоръча удължаване на времето за
Коментари Харесай

EMA одобри едномесечно съхранение на ваксината на Pfizer в обикновени хладилници

Европейският регулаторен орган по медикаментите предложи удължение на времето за предпазване на имунизацията против Covid-19 на Pfizer/BioNTech при естествени хладилни температури до 31 дни от досегашните 5 дни, облекчавайки по този метод логистичните провокации по време на доставките на тази ваксина в района.

Тази смяна удължава утвърждения интервал на предпазване на неотворения размразен флакон при 2 до 8 градуса по Целзий (т.е. в естествен ледник след изваждане от условия на надълбоко замразяване) от пет дни до един месец (31 дни), уточни Европейската организация по медикаментите (EMA), добавяйки, че препоръките на нейния комитет по хуманни медикаменти са пристигнали след оценка на спомагателни данни, предоставени от Pfizer и BioNTech, от изследване на двете компании за непоклатимост.

" EMA поддържа непрекъснат разговор с притежателите на позволения за стартиране на пазара на ваксини против Covid-19, защото те се стремят да създадат индустриални усъвършенствания, с цел да подобрят разпространяването на ваксини в Европейски Съюз “, уточни евроагенцията по медикаментите.

През февруари американските лекарствени органи утвърдиха съхранението и превозването на имунизацията на Pfizer и BioNTech при общоприети фризерни температури от -15 до -25 градуса по Целзий за интервал до две седмици, вместо свръхниските температури сред -80 до -60 градуса по Целзий, които нормално се изискват за съхранения на тази коронавирусна ваксина.

Промяната в метода ѝ на предпазване в Европейски Съюз идва в миг, когато американският и немският производители търсят утвърждение за имунизация с тяхната на взаимната ваксина против Covid-19 на юноши на възраст от 12 до 15 години. Съединените щати и Канада към този момент започнаха да имунизират тази възрастова група с имунизацията на Pfizer и BioNTech, употребяващата марката Comirnaty.

С снабдяване на общо 200 милиона дози ваксини Европейски Съюз е на път да реализира задачата си да ваксиниран 70% от възрастното си население до лятото, съобщи по-рано този месец ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР