Европейският парламент ще обсъди и гласува следващата седмица решение, с

...
Европейският парламент ще обсъди и гласува следващата седмица решение, с
Коментари Харесай

Европарламентът гласува въвеждането на Истанбулската конвенция следващата седмица

Европейският парламент ще разиска и гласоподава идната седмица решение, с което да даде единодушие Съветът на Европейски Съюз да завърши процеса по ратификация на Истанбулската спогодба. Това сочи дневният ред за идното съвещание на евродепутатите в Страсбург, заяви Българска телеграфна агенция.

Шест години откакто Европейски Съюз подписа конвенцията - първия правно обвързващ интернационален прийом за попречване и битка с насилието над дами и девойки - и макар многочислените апели на болшинството от евродепутатите, документът към момента не е утвърден поради отхвърли на няколко страни, се отбелязва в известие на Екологичен потенциал.

Становището на Съда на Европейски Съюз от 6 октомври 2021 година удостовери, че Европейски Съюз може да ратифицира конвенцията, даже без единодушието на всички страни от Европейски Съюз, се добавя в текста. Уточнява се, че Съветът на Европейски Съюз желае единодушието на Екологичен потенциал, с цел да завърши процеса. 

Присъединяването на Европейски Съюз към Истанбулската спогодба не освобождава страните от Общността от задължението да я ратифицират сами, обявиха неведнъж евродепутатите, се показва в известието. Допълва се, че болшинството в Екологичен потенциал прикани България, Латвия, Литва, Словакия, Унгария и Чехия да ратифицират конвенцията неотложно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР