Европейският парламент подкрепи днес предложението да отстрани от поста зам.-председател

...
Европейският парламент подкрепи днес предложението да отстрани от поста зам.-председател
Коментари Харесай

Отстраниха заместник-председател на ЕП заради непремерени изказвания

Европейският парламент поддържа през днешния ден предлагането да в профил от поста зам.-председател на институцията Ришард Чарнецки (Европейски реформатори и консерватори, Полша). Решението бе признато с 477 гласа против 196 "против ".
Миналата седмица ръководителите на политическите групи в Екологичен потенциал предложиха Чарнецки да бъде лишен от поста. След днешното решение евродепутатът повече няма да съставлява Екологичен потенциал и неговото управление, съобщи Българска телеграфна агенция.
Причината за решението бе избрана като "тежко нарушаване ". Евродепутатът съпостави сътрудника си Ружа Тун с полските нацистки колаборационисти от Втората международна война.
Решението не е обвързвано с Полша или политическата група на евродепутата, се отбелязва в известието. Пояснява се, че това е израз на визията на ръководителите на политическите групи, съгласно които Чарнецки не следва повече да ги съставлява.
Предстои Екологичен потенциал да избере нов зам.-председател, само че Чарнецки остава евродепутат. Екологичен потенциал работи под управлението на ръководител и 14 негови заместници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР