Европейският парламент гласува днес да продължи дейността на Европейския инвестиционен

...
Европейският парламент гласува днес да продължи дейността на Европейския инвестиционен
Коментари Харесай

Отпускат допълнителни 500 млрд. евро за Европейския инвестиционен фонд

Европейският парламент гласоподава през днешния ден да продължи активността на Европейския капиталов фонд (ЕФСИ) и да бъде допълнен с 500 милиарда евро.

Фондът ще продължи да работи до 2020 година и ще подкрепя възобновяване на европейската стопанска система. Ще бъдат финансирани високорискови планове, които другояче не биха намерили поддръжка. Инвестициите би трябвало да предизвикват основаването на работни места, изключително за младежите, икономическия напредък и конкурентоспособността, енергетиката, околната среда, опазването на здравето, научните проучвания, природосъобразните транспорти, цифровизацията и създателите и стопански по-слабите райони на Европейски Съюз.

Новите правила плануват по-голяма роля за Европейския консултантски център по капиталови въпроси, с по-силно наличие на локално ниво. Според Екологичен потенциал, в случай че е допустимо, Европейската капиталова банка (ЕИБ) би трябвало да даде подбора и наблюдението на дребните планове на националните насърчителни банки.

Българският евродепутат Ева Майдел означи, че проектът " Юнкер " работи и дава резултати с отражение в европейската стопанска система. За година и половина българските планове са спечелили 360 милиона евро съфинансиране.

С спомагателните частни вложения общата стойност ще доближи 1,5 милиарда евро, което е 3 % от брутния вътрешен артикул (БВП) за 2017 година. България е втора по привлечени вложения от проекта в отношение към Брутният вътрешен продукт. Това демонстрира, че администрацията и бизнесът са в крайник с новите трендове в Европа за потребление на от ден на ден финансови принадлежности.

Резолюцията вкарва изключително значими нови условия за по-балансирано географско систематизиране на вложенията, включването на самостоятелен специалист в работата на управителния съвет, с цел да обезпечава справедлива оценка на плановете, както и нараснала роля на националните и районните банки за развиване, показва българският представител в Екологичен потенциал Георги Пирински.

Европейският капиталов фонд, изпълняван от Европейската капиталова банка, бе основан през 2015 година в началото за три години, с цел да притегли най-малко 315 милиарда евро вложения в стопанската система. Европейската комисия предложи активността на фонда да продължи и след първичния период, до декември 2020 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР