Европейският парламент (ЕП) прие резолюция за признаването на Русия като

...
Европейският парламент (ЕП) прие резолюция за признаването на Русия като
Коментари Харесай

Европарламентът призна Русия за държава -спонсор на тероризма

Европейският парламент (ЕП) одобри резолюция за признаването на Русия като " страна - спонсор на тероризма " поради военната интервенция в Украйна.

Гласуването беше излъчено на уеб страницата на Екологичен потенциал. Документът беше подсилен от 494 депутати, 58 гласоподаваха срещу, 44 се въздържаха.

Резолюцията не носи никакви директни правни последствия за Европейски Съюз, само че отразява мнението на болшинството депутати, които през последните години одобриха цяла серия антируски документи.

В момента Европейски Съюз няма законодателна база за включване на страни в описите на страни - спонсори на тероризма. В същото време от 2016 година работи режим, който разрешава включването в лични санкционни описи на физически лица и организации за поддръжка на тероризма. В тези описи през днешния ден попадат 13 физически лица и 4 организации, в това число ИД и " Ал Кайда ".

В резолюцията Европейският парламент характеризира " дейностите на Русия в Украйна като актове на гнет против украинското население ". Поради това Екологичен потенциал признава Русия за " страна - спонсор на тероризма и страна, употребяваща терористични способи ".

" Екологичен потенциал...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР