Европейският комисар за вътрешния пазар ЕС Тиери Бретон е отбелязал,

...
Европейският комисар за вътрешния пазар ЕС Тиери Бретон е отбелязал,
Коментари Харесай

ЕС стартира официално разследване срещу TikTok

Европейският комисар за вътрешния пазар Европейски Съюз Тиери Бретон е отбелязал, че е взел това решение след разбор на отчета за оценка на риска на приложението за къси видеоклипове и отговорите му на настояванията за информация, потвърждавайки информацията на английската организация.

 

" Днес започваме следствие на TikTok по съмнение за нарушение на прозрачността и отговорностите за отбрана на малолетните: пристрастяващ дизайн и ограничавания на времето на екрана, инспекция на възрастта, настройки за дискретност по дифолт ", написа Бретон в обществената мрежа " X ".

 

Законът за цифровите услуги на Европейския съюз (DSA), който се ползва за всички онлайн платформи от 17 февруари, изисква огромните онлайн платформи и търсачките да поставят значими старания за справяне с противозаконното онлайн наличие и заканите за публичната сигурност.

 

Собственикът на TikTok, основаната в Китай компания ByteDance, може да бъде санкциониран с до 6% от световния си оборот, в случай че TikTok бъде приет за отговорен в нарушение на разпоредбите на DSA.

Междувременно публични представители на TikTok показаха, че ще продължат да работят с специалистите и промишлеността, с цел да обезпечат сигурността на младежите в платформата си, и че чакат с неспокойствие да обяснят в детайли това на Европейската комисия.

 

" TikTok е пионер в основаването на функционалности и настройки за отбрана на младежите и недопускане на лица под 13 години в платформата - въпроси, с които се занимава цялата промишленост ", разяснява представител на обществената мрежа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР