Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига в София по покана

...
Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига в София по покана
Коментари Харесай

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристига у нас

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши идва в София по покана на министър-председателя Кирил Петков. Двамата ще обсъдят битката с корупцията и  правосъдната промяна. 

Ден преди идването на Кьовеши министър председателят разяснява задачата на визитата ѝ пред представители на бизнеса:

" Ще си приказваме по какъв начин европрокуратурата може да се употребява, с цел да успеем да създадем най-малко едно пропукване на съществуващия модел. В момента имаме един модел, където основният прокурор пази всичко. На нас безусловно са ни вързани ръцете. Имам възприятието, че този прокурор след нас в сравнение с каквото и да е друго закононарушение. В съществуващата обстановка значително имаме завладяни институции и това се случва основно поради прокуратурата ", посочи министър председателят Кирил Петков.

Преди седмица министър-председателят Кирил Петков разгласи, че Министерският съвет ще стане директна точка за контакт към Европейската прокуратура, тъй че сигналите от Министерски съвет ще постъпват непосредствено към европрокуратурата, без да има медиатори.

Според Петков тези нови връзки сред двете институции ще дадат опция извънредно експедитивно да бъдат изпращани сигнали, свързани с корупция и корист с европейски средства.

Лаура Кьовеши ще има срещи и с основния прокурор Иван Гешев, и с правосъдния министър Надежда Йорданова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР