Европейскияt фонд CEECAT Capital е придобил почти 23% от капитала

...
Европейскияt фонд CEECAT Capital е придобил почти 23% от капитала
Коментари Харесай

CEECAT Capital е купил делът от 23% в Телелинк БСГ

Европейскияt фонд CEECAT Capital е придобил съвсем 23% от капитала на " Телелинк бизнес сървисис груп " по време на търга, в който неговите Това е станало с записаното в Люксембург сдружение на CEECAT - SEET Investment Holdings Sarl, което купи на 5 юни 2.872 млн. акции при цена от 9.5 лева, което прави оценка цялата договорка на 27.3 млн. лева.Най-много акции е продал Любомир Минчев, който е най-големият акционер и създател на " Телелинк БСГ " - 1.842 млн. броя. Партньорът му Иво Евгениев е продал 4.01% от капитала (501 662 акции по 9.5 лева.), за което има известие за откриване на информация в x3news. Останалите най-вероятно са от Спас Шопов, който също държеше 4% преди договорката. След продажбата дяловото присъединяване на Минчев пада до 52.23%, излиза наяве от известие до БФБ. Ако третият продавач с 4% е Шопов, то това значи, че той и Евгениев напущат компанията, като акционери.

Европейскияt фонд CEECAT Capital е придобил съвсем 23% от капитала на " Телелинк бизнес сървисис груп " по време на търга, в който неговите Това е станало с записаното в Люксембург сдружение на CEECAT - SEET Investment Holdings Sarl, което купи на 5 юни 2.872 млн. акции при цена от 9.5 лева, което прави оценка цялата договорка на 27.3 млн. лева

Най-много акции е продал Любомир Минчев, който е най-големият акционер и създател на " Телелинк БСГ " - 1.842 млн. броя. Партньорът му Иво Евгениев е продал 4.01% от капитала (501 662 акции по 9.5 лева.), за което има известие за откриване на информация в x3news. Останалите най-вероятно са от Спас Шопов, който също държеше 4% преди договорката. След продажбата дяловото присъединяване на Минчев пада до 52.23%, излиза наяве от известие до БФБ. Ако третият продавач с 4% е Шопов, то това значи, че той и Евгениев напущат компанията, като акционери.

След договорката CEECAT Capital става и вторият максимален вложител в " Телелинк БСГ ". Компанията е систематичен интегратор, който с се занимава с построяването и поддържането на осведомителни системи за връзка. При един от предходните продавани траншове през 2020 година в нея влезе и различен фонд с над 10% дял - Utilico Emerging Markets Trust. В края на 2021 година пък бяха обявни планове притежателят на " Виваком " United Group да купи мажоритарен пакет, само че до договорка по този начин и не се стигна.

" В CEECAT Capital сме фокусирани върху вложения в мощни районни играчи в Югоизточна Европа, с капацитет за световно разширение. Любо и Иван (Житиянов - изп. шеф на " Телелинк " - бел. авт) построиха в действителност изключителна районна платформа и чакаме с неспокойствие да работим с двамата, както и с мениджърския екип за разширение на бизнеса на международните пазари ", разяснява в публично изказване на фонда на уеб страницата Антъни Стоукър, сътрудник на CEECAT Capital.
Реклама
" За мен е огромно наслаждение да поздравявам CEECAT Capital като деен вложител в TBS. Имаме среща на мозъците по отношение на визията и тактиката за разгръщане на компанията, с цел да стане паневропейски първенец в цифровата промяна ", е формалният коментар и на Любомир Минчев.

Това не е първата инвестиция на CEECAT Cаpital в страната - през май-тази година той водеше капиталов рунд за 10 млн. в българския производетел на спътници EnduroSat. Десет години посредством собствен подфонд държеше дялове в " Приста ойл " и " Монбат ", които продаде през 2022 година Фондът държи сега мажоритарен дял и в производителя на пластмасови опаковки за храни " Теда отново ".

Основан през 2005 година като част от ADM Capital 2005 (и станал самостоятелен фонд през 2018 година ), CEECAT Capital влага в дребни и междинни компании в Югоизточна Европа и Турция. Фокусира се както върху мажоритарни изкупувания, по този начин и миноритарни вложения със обилни права в борда на шефовете. Основните браншове, в които влага, са нишовото произвеждане, потребителските и бизнес услугите, опазването на здравето, технологиите и автоматизацията.
Свързани публикации Акционери в " Телелинк бизнес сървисис груп " оферират още 25% на БФБ за 30 млн. лева 30 май 2023, 16:17 " Телелинк " и " Сектрон " ще построяват видеосистема на Министерство на вътрешните работи за 25.3 млн. лева 9 март 2023, 14:31 Фондът BlackPeak влага 8 млн. евро в бизнес на Любомир Минчев 27 октомври 2022, 06:00 " Телелинк ": 3 месеца и 46% по-късно 23 септември 2020, 17:39
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР