Европейският ден на спорта в училище отбелязаха в Центъра за

...
Европейският ден на спорта в училище отбелязаха в Центъра за
Коментари Харесай

Центъра за специална образователна подкрепа Д-р Петър Берон във Видин отбеляза европейския ден на спорта

Европейският ден на спорта в учебно заведение означиха в Центъра за специфична просветителна поддръжка "Д-р Петър Берон " във Видин. В новата конструкция към Министерството на образованието и науката работи огромен екип от експерти, които приобщават децата със специфични просветителни потребности, като импредоставят обща и спомагателна поддръжка.
Спортът възпитава и учи на дисциплинираност, непримиримост и воля, това е и метод да се подтисне експанзията и човек да стане по-толерантен.
Децата в неравностойно състояние, както и възпитаници от прилежащото учебно заведение "Отец Паисий " бяха разграничени на два отбора- "Ракета " и "Светкавица ", включиха се интензивно в игрите изавършиха равностойно.
"Екипът се постара да направи този ден в действителност празничен, децата го чакаха с неспокойствие ", сподели шефът на Центъра за специфична просветителна поддръжка във Видин Анжела Йотова.
16 учители, терапевти, кинезитерапевт, арттерапевт, логопед, психолог и спомагателен личен състав образоват и обгрижват 36 деца.
"Да възпитаваме предпочитание за всекидневно спортуване, да ги научим на здравословен метод на живот, да им създадем обществени умения и компетентности ", това са единствено дребна част от задачите на екипа в Центъра, добави още Йотова.
Психологът в Регионалната здравна ревизия във Видин Наталия Милкова сподели, че службата за първи път отбелязва самодейността, която е от изключителна значимост, тъй като спортът и придвижването са на първо място здраве.
"Искаме да покажем, че децата в неравностойно състояние не са по-малко дейни от останалите ", добави тя и раздаде дарове - боксова круша за Центъра и комплект гирички за СУ "Отец Паисий ". Децата получиха и грамоти.
След богатия комплекс от самостоятелни и преносими игри за по-добър тонус дребните спортисти изпиха и по чаша прясно изцеден портокалов сок.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР