Европейските страни трябва да се отнасят с уважение към Русия

...
Европейските страни трябва да се отнасят с уважение към Русия
Коментари Харесай

Путин и Лукашенко: Европа да се отнася с уважение към Русия и Беларус

Европейските страни би трябвало да се отнасят с почитание към Русия и Беларус, акцентира съветският президент Владимир Путин по време на срещата си с беларуския си сътрудник Александър Лукашенко в Сочи, заяви ТАСС.

Лукашенко, от своя страна, напомни думите си, че бъдещето на Европа е дружно с Русия и Беларус. " Заедно с Русия, която разполага с всичко належащо. И те имат това, което можем да купим от тях: технологии и други неща. От какво друго се нуждаят? Те просто би трябвало да вземат виновни решения ", акцентира той.

" И би трябвало да се отнасят към нас с почитание ", добави Путин.

Лукашенко редеше една след друга остри квалификации, ориентирани против Запада.

" Унижението няма да бъде толерирано от никого. Русия е гигантска страна. Какво оскърбление може да има? ", сподели Лукашенко.

Той предизвести, че Беларус и Русия няма да водят разговор със Запада, в случай че към тях не се демонстрира нужното почитание. Според Лукашенко Америка, " започвайки от предходния президент, е поставила корона на главата си " и чака да ръководи света.

" Който желае да живее в мир с нас и да ни почита, ние сме отворени. Готови сме за това, само че няма да поносим унижения ", предизвести президентът на Беларус. Според него " никой руснак няма да разреши на нито един президент, в това число и на президента Путин, да следва тази линия (на пренебрежение към Русия - бел. ред.) ".

Лукашенко също по този начин е на мнение, че курсът на Русия и Беларус е верен. " Ще победим, нямаме различен излаз ", сподели той.

Президентът на Беларус изрази убеденост,  че руснаците, които са отпътували в чужбина след оповестяването на частична готовност  в страната им,  ще се завърнат.

" Има боязън от готовност, тук някой е избягал в чужбина. Вижте, Русия разполага с мобилизационен запас от 25 милиона. Добре, дано 30 хиляди, даже 50 хиляди да избягат. Че в случай че останат тук, ще бъдат ли наши хора? Нека бягат ", съобщи Лукашенко на срещата си с Путин.

Според него това не би трябвало да тормози някого. " Не знам по какъв начин се чувствате, аз не се тормозя изключително. През 2020 година няколко хиляди души [от Беларус след президентските избори] напуснаха страната: те молят да се върнат. Мнозинството желае: вземете ги назад. Оставете ги да избягат. И тези хора също ще дойдат ", сподели Лукашенко.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР