Европейските страни не трябва да очакват бърза победа над коронавируса,

...
Европейските страни не трябва да очакват бърза победа над коронавируса,
Коментари Харесай

Забравете за скорошен край на пандемията в Европа, предупреди известен китайски вирусолог призова да

Европейските страни не би трябвало да чакат бърза победа над ковид, защото това може да отнеме до две години на страните. Това мнение изрази един от водещите китайски вирусолози, ръководителят на експертната група на Шанхай по COVID-19 Чжан Венхун, оповестява South China Morning Post.

Според неговите думи, ще бъде изцяло обикновено, в случай че вирусът се появява и изчезва като това ще продължи една или две години. „ Мога да кажа: забравете, че пандемията ще завърши в Европа в близко бъдеще “, прикани Венхун.

Той е изразил убеденост, че пандемията от ковид ще бъде взета под надзор това лято или идващото, само че това ще зависи от световните старания за нейното преодоляване. Според неговото мнение, с цел да се реши казусът допустимо най-бързо, ограниченията би трябвало да бъдат извънредно радикални.

Венхун отбелязва, че в случай че всички напредвания в света биха могли да бъдат спрени за четири седмици, пандемията може да бъде спряна. Той е разказал, че в битката с ковид в Китай от огромна помощ е било това, че в самото начало на разпространяването на инфекцията институциите, доста предприятия и просветителни институции са били затворени във връзка „ Пролетния фестивал “, което доста е понижило контактите на популацията.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР