Европейските страни могат да издържат спирането на газа от Русия

...
Европейските страни могат да издържат спирането на газа от Русия
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Цените на газа в Европа ще паднат рязко през зимата

Европейските страни могат да устоят прекъсването на газа от Русия тази зима, защото проблемите с доставките на синьо гориво ще бъдат " сполучливо позволени ". Това сочи разбор на водещата американска банка Goldman Sachs, представен от международните организации.

Според финансовата институция цената на газа на Стария континент евентуално ще падне повече от на половина тази зима, защото напъните на страните от Европейски Съюз да избегнат огромния дефицит тази зима се оказват ефикасни.

Според прогнозата на Goldman европейските цени на природния газ на едро ще паднат от към 215 евро за мегаватчас до под 100 евро за мегаватчас и това ще се случи до края на първото тримесечие на идната година.

Тази седмица " изминал " в общественото пространство документ сподели, че Европейският съюз се отдръпва от налагането на таван на цените на съветския газ, само че продължава с неочакваните налози върху " непотребните " и свръхвисоки облаги на енергийните компании.
 Guardian: Европейска комисия се отхвърля от концепцията за ограничение на цените на съветския газ
Guardian: Европейска комисия се отхвърля от концепцията за ограничение на цените на съветския газ

Предлага се обаче налог върху " свръхпечалбите " на енергийните компании

Европейските страни побързаха да изпълнят своите газови складове преди зимата, откакто съветският колос " Газпром " понижи доставките, в това число посредством значимия газопровод Северен поток 1. Неистовият напън за доставки обаче увеличи цената на газа на едро до рекордни стойности.

Анализаторите на Goldman считат, че оборудванията за предпазване ще бъдат цялостни приблизително на 90 % още до края на октомври.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР