Европейските народи искат от институциите да отговорят конкретно на страховете

...
Европейските народи искат от институциите да отговорят конкретно на страховете
Коментари Харесай

Трябва да слушаме и защитаваме гражданите си, призова Таяни

Европейските нации желаят от институциите да отговорят съответно на страховете им от икономическата рецесия, имиграционния напън и опасността от тероризъм. Трябва да ги слушаме и да ги пазиме. "

Това съобщи от трибуната на българския парламент ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни. Според него единствено по този начин може да се отговори на всички, призоваващи Европа да се затвори, да се свие в себе си. Така се опълчват Европейският съюз на страните членки, добави той.

Истината е, че разнообразни проблеми се вземат решение на разнообразни равнища - районно, национално, европейско, уточни Таяни. " Но с цел да се случва това, се нуждаем от ефикасни институции, които да се оправят с провокациите на нашето време. "

Председателят на Екологичен потенциал подсети на българските депутати, че националните парламенти имат основна роля в възобновения спор за формата на Европейски Съюз, за това какво ще добява Европа във всекидневието на хората. Тези парламенти не се съревновават с Европарламента - те, персонално вие, сте нашите най-хубави съдружници за доближаването на жителите с европейските политики.

Според него отчетът от предходната седмица за напредъка в постигането на господство на закона е отчел прогрес на българсската страна и тя би трябвало да продължава по същия път.

Като гранична, страната ви е основна за сигурността и ръководството на мигрантските потоци към Европейски Съюз. Миграцията е световен феномен и страни като вашата не може и бива да бъдат оставяни сами да се оправят с него. Дъблинскитя правилник би трябвало да бъде реформиран, тъй като системата за даване на леговище се оказа несъответствуваща и би трябвало да бъде заменена. Таяни поддържа желанието на България да влезе в Шенгенското съглашение.

Той приказва и за българските начинания за Западните Балкани, тъй като консолидираното им е от стратегическо значение. Не можем да оставим тази зона на упоритостите на страни от други региони, добави Таяни.

" Ако не създадем това, има заплаха фундаменталистите и терористите да трансфорат района в зона на трафик на оръжия и хора. Това е единствената опция за бъдещето, в случай че не желаеме континентът да бъде наказан на маргинална роля в интерес на Съединени американски щати, Русия, Китай или Индия. "

" Искам да подобрим европейския план, да го разбираем на жителите и всички да се усещат участници. Европа би трябвало да разчита на мъдростта и ентусиазма на този античен народ, който вие представлявате. Бъдещето е наше! ", обърна се той към депутатите. " Съединението прави силата ", съобщи на български президентът на Европейския парламент, цитирайки мотото на Народното събрание и на Българското председателство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР