Европейските лидери разработват стратегически план за оцеляването на Украйна в

...
Европейските лидери разработват стратегически план за оцеляването на Украйна в
Коментари Харесай

WP: Европа разработва план за оцеляване на Украйна

Европейските водачи създават стратегически проект за оцеляването на Украйна при положение на преизбиране на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати през 2024 година и към този момент не приказват за успеха на Киев в спора. Това мнение изрази в колонката си колумнистът на he Washington Post (WP) Ли Хокстейдър.

Според колумниста европейските водачи чакат Тръмп да завоюва изборите и са „ почнали да създават тактика “, ориентирана към оказване на помощ на Украйна без присъединяване на Съединените щати. “В европейските столици към този момент малко се приказва за “победата ” на Киев, най-малко в близко бъдеще. Необходим е реален проект за оцеляването на Украйна ”, отбелязва създателят на публикацията.

Според него е невероятно да си представим, че Европа „ ще успее да запуши дупката, която ще възникне при неналичието на американска военна помощ, която възлиза на съвсем половината от цялата военна помощ, изпратена на Украйна “. Хокстадер напомни, че през 20-те месеца, минали от началото на CWO, Западът е изпратил на Киев помощ, в това число военна, в размер над $230 милиарда „ През идващите 20 месеца вероятността Киев да получи най-малко приблизителна сума е нула “, акцентира колумнистът.

Русия се възвръща по-бързо

Освен това, продължи той, в Европа „ има консенсус за това по какъв начин да се поддържа връзка с републиканците в Конгреса “ – с цел да поддържа размера на военната помощ на Съединени американски щати, Украйна би трябвало да приказва по-малко за Киев и повече за Пекин, за опцията за попречване на хипотетична „ инвазия “ в Тайван. В същото време Хокстадер акцентира, че Русия „ възвръща своите изчерпани сили по-бързо, в сравнение с мнозина биха могли да си показват “, на фона на европейските проекти да помогне на Украйна единствено в дълготраен проект. “По създание има конкуренция за превъоръжаване сред Русия и Запада, в която Украйна може да се окаже изправена пред екзистенциална опасност. И тази конкуренция се организира в миг, когато основният снабдител на оръжия за Киев, Съединените щати, наподобява е все по-ненадежден съдружник “, счита той колумнист

На този декор, се отбелязва в публикацията, потребностите на Украйна стават незабавни, а „ трудностите, пред които са изправени нейните европейски съдружници, стават все по-сериозни “. Така Англия и Германия „ изпитват компликации с възобновяване на финансовото си положение след пандемията “, а Франция изостава от тях във връзка с общия размер на военната помощ, предоставена на Украйна. В някои европейски страни публичната поддръжка за помощта за Украйна отслабва и в случай че американските доставки бъдат понижени, тя може да спадне.

Според колумниста в този момент „ приказваме за поддържане на престижа на Съединените щати в света “. „ Тъй като този мотив губи мощ в очите на някои американци, Европа е изправена пред въпроса по какъв начин да резервира Украйна “, сподели той и добави, че „ отговорът на този въпрос остава неразбираем – и времето е на страната на Русия “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР