Европейски музикален фестивал“ 2020 представя атрактивното музикално-танцово събитие Европа танцува“,

...
Европейски музикален фестивал“ 2020 представя атрактивното музикално-танцово събитие Европа танцува“,
Коментари Харесай

Европа танцува с представителни детски танцови състави от столицата

„ Европейски музикален фестивал “ 2020 показва атрактивното музикално-танцово събитие „ Европа танцува “, което към този момент стана обичайната част от програмата на форума.
На 26 септември (събота) от 13 ч. под куполите на „ Ларгото “ ще се изявят представителни сформира от Дома на културата „ Средец “, Националния замък на децата, както и Балетната школа „ Маша Илиева “. Събитието към този момент няколко години подред събира многочислена и възторжена аудитория в центъра на столицата с пъстра стратегия от танци в разнообразни стилове. В концерта са включени осъществявания на типичен и съвременен балет, спортни танци, хип - хоп, салса, както и български фолклор. Водещ на събитието е Георги Митов - Геми – умел публицист от Classic FM радио, който умее да основава неповторима празнична атмосфера на спектакъла. „ Европа танцува “ е с вход свободен и провеждането му ще бъде съобразено с всички условия на здравните управляващи по отношение на пандемията.
„ Европейски музикален фестивал “ 2020, проведен от „ Кантус Фирмус “, е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата.
Начало на концерта „ Европа танцува “ ще слагат най-малките участници в събитието, които са от Балетна школа „ Маша Илиева “. Те ще показват Източен танц из балета „ Гаяне “ по музика на Хачатурян, Менует от Бокерини, Вариация от балета „ Раймонда “ от Глазунов и Валс от Свиридов. Също с типичен балет в спектакъла ще се включат ученици на Танцово ателие „ Алегрета “ от Националния замък на децата с началник Илина Агова. Те ще показват танц по музика от „ Лебедово езеро “ на Чайковски и Вариации на Мерцедес из балета „ Дон Кихот “ на Минкус.
Много въодушевление и празнична сила ще донесат на публиката и осъществяванията на другите представителни ансамбли от Двореца на децата - Студио за съвременен балет " Цветни фантазии “ с ръководители Снежана Бечева и Борислава Бечева – Георгиева и Клуб по спортни танци „ Стил “ с началник Анелия Серафимова – Тодорова. Всички обединения от НДД имат богата биография с участия в голям брой концерти, телевизионни излъчвания, шоу-програми,международни и републикански фестивали и са спечелили високи оценки от състезания и надпревари у нас и в чужбина.
В концерта „ Европа танцува “ ще вземат участие и няколко фолклорни състава: Детско-юношески отбор “Изворче ” от Двореца на децата, с началник Стефана Михова, Детско-юношески танцов отбор „ Средец “ с хореографи Ива Търнева и Николай Илиев и Фолклорен отбор „ Здравец “, управителен от Александрия и Георги Стоянови.
Техните осъществявания се отличават с изключителна непорочност на стила, прочувствена мощ и неподправено художествено майсторство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР