Европейската волейболна конфедерация (CEV) стана първа в света, която задейства

...
Европейската волейболна конфедерация (CEV) стана първа в света, която задейства
Коментари Харесай

България първа благодари на CEV за помощта

Европейската волейболна конфедерация (CEV) стана първа в света, която задейства собствен проект за излизане от рецесията във времена на пандемията от ковид. Централата се отхвърля от права по десетки контракти, с цел да могат да останат пари в националните федерации. Облекченията ще са на стойност общо 11,5 милиона евро.

" България е доста признателна за бързата и извънредно съответна интервенция на конфедерацията ", разяснява първият във волейбола ни Любо Ганев. " Наясно сме, че CEV също е в затруднено състояние, само че първата мисъл е по какъв начин да помогне на всеки собствен член. Жестът впечатлява и с това, че към момента няма друга интернационална спортна организация, която да е направила сходно нещо ".


Европейските квалификации на подрастващите остават по стратегия при започване на август. България ще бъде показана от 4 тима – два при девойките (до 17 и до 19 години) и два при юношите (до 18 и до 20 години). Страната ни е хазаин на квалификацията за 18-годишните и за нея CEV ще ни подкрепи с 5000 евро. Мачовете са планувани за интервала 2 - 9 септември като за пътуването всеки от гостуващите тимове ще се финансира от евроцентралата с по 2000 евро.  Датите на европейската подготовка при мъжете към този момент остава непроменена – от 15 август до 6 септември. При продължение на изключителното състояние може да бъде преместена за януари. Решението би трябвало да се вземе до 15 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР