Европейската статистическа служба отчете, че икономическият растеж в България за

...
Европейската статистическа служба отчете, че икономическият растеж в България за
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: За втори път сме с европейско признание за икономическата ни политика

Европейската статистическа работа регистрира, че икономическият напредък в България за април, май и юни е два пъти по-добър от междинния в Европа. България бележи 4,8% действителен стопански растеж, заяви в обществените мрежи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Според Евростат българската стопанска система е повишена през интервала април-юни с 4,8% по отношение на същото тримесечие година по-рано и след агресия от 4,5 на 100 през първото тримесечие на 2022 година

" На ГЕРБ и особено на Борисов, които всеки ден приказват за неуспех и безпорядък в стопанската система, желая да кажа: Фактите опровергават лъжите и операциите ви. Никога при ваше ръководство България не е имала такива стопански индикатори и не е получавала такова самопризнание в Европа ", разяснява още Нинова.

В обявата си тя още веднъж напомня, че сме преди всичко в Европейски Съюз през май по индустриално произвеждане и на четвърто от 27 страни по действителен стопански напредък. " И всичко това реализирано по време на няколко невиждани рецесии, връхлетяли България. Това е същинската оценка за работата ни ", декларира още Корнелия Нинова.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР