Европейската прокуратура иска от България да предложи още делегирани прокурори.

...
Европейската прокуратура иска от България да предложи още делегирани прокурори.
Коментари Харесай

Кьовеши иска още делегирани прокурори

Европейската прокуратура желае от България да предложи още делегирани прокурори. Това стана ясно през днешния ден, откакто европейският основен прокурор Лаура Кьовеши е разговаряла със служебния министър на правораздаването Крум Зарков, заяви Европейската прокуратура. 

Кьовеши е приветствала ангажираността и отдадеността на министъра за построяването на самостоятелна и ефикасна Европейска прокуратура в България.

Тя е настояла българските управляващи да подхващат няколко дейности, измежду които действителното основаване на самостоятелна административна конструкция за офиса на Европейската прокуратура в София, както е планувано в националното законодателство; незабавно назначение на профилирани проверяващи служители на реда към Европейската прокуратура; номиниране на изчезналите квалифицирани претенденти за длъжността европейски делегиран прокурор, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Тя е съобщила на министъра за писмото си до основния прокурор Иван Гешев, с което го моли да улесни проучвателна задача в София на Отдела за вътрешен одит към Европейската прокуратура.

Отбелязва се, че в диалога са били разисквани изискванията, при които Европейската прокуратура работи в България, изключително общите условия на работа и работната среда на европейските делегирани прокурори, в това число нуждата от помощни чиновници. Допълва се, че тези условия са отговорност на националните правосъдни управляващи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР