Европейската прокуратура е започнала проверка за ремонта на софийската улица

...
Европейската прокуратура е започнала проверка за ремонта на софийската улица
Коментари Харесай

Кьовеши проверява ремонта на софийската улица Граф Игнатиев

Европейската прокуратура е почнала инспекция за ремонта на софийската улица „ Граф Игнатиев “ . От институцията са поискали от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) цялата документи, обвързвана с инспекцията на ремонта от страна на ведомството. Това сподели служебният министър на благоустройството Иван Шишков .

Ремонтът на улицата стартира през 2018 година и продължи повече от година. Фирмата реализатор беше „ Джи Пи Груп “, а извоюваната поръчка стана обект на правосъдно дело. След завършването на първичния ремонт неведнъж бяха осъществявани спомагателни поправки на ремонта.

„ Проверките на европейската прокуратура са свързани с метода, по който са изразходвани и ще бъдат изразходвани европейските средства - по какъв начин е осъществен ремонтът и дали са спазени всички правила “, сподели още Шишков пред Българска национална телевизия. Той посочи, че инспекцията е почнала преди близо два месеца и е обвързвана с изплатените от Столичната община европейски средства.

Самият Шишков назова ремонта на столичната улица „ фалшив “.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

През 2019 година против някогашния зам.-кмет по превоза на София, че е облагодетелствал компанията реализатор ремонта на „ Граф Ингатиев “ - „ Джи Пи Груп “. В последна сметка Крусев беше оневинен по обвиняването.

През 2019 година, незабавно след завършването на ремонта, стана ясно, че макар неприятното му осъществяване, наложените на „ Джи Пи Груп “ санкции от страна на Столичната община са в размер от едвам 2,8 % от общата му стойност.

Общо над 8 млн. лева се употребяват по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ за така наречен Зона 2 на столичния център, в която влизат ул. „ Граф Игнатиев “, пл. „ Гарибалди “, сектор от ул. „ Солунска “, пл. „ Славейков “, градинката при църквата „ Св. Седмочисленици “, ул. „ 6-ти септември “ и ул. „ Цар Шишман “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР