Европейската общественост силно подкрепя новоизбрания президент на САЩ , но

...
Европейската общественост силно подкрепя новоизбрания президент на САЩ , но
Коментари Харесай

Европейците са оптимисти за Байдън, но загрижени за американската демокрация

Европейската общност мощно поддържа новоизбрания президент на Съединени американски щати, само че е все по-загрижена за демокрацията в Съединени американски щати след бурния мандат на Доналд Тръмп. Това сочи ново изследване, извършено в навечерието на инаугурацията на Байдън от изследователският център Pew, написа БГНЕС.
Според анкетата 79% в Германия, 72% във Франция и 65% във Англия са уверени, че Байдън ще вземе верните решения във връзка с международните каузи. Драматичен поврат се следи при Тръмп, който се радва на доверието на едвам 10% от германците, 11% от французите и 19% от британците, когато е бил заложен същия въпрос в средата на 2020 година.
 Как Белият дом се приготвя да одобри новия президент Как Белият дом се приготвя да одобри новия президент
В сряда (20 януари) Джо Байдън и брачната половинка му ще влязат в Белия дом, изтривайки следите от наличието на Доналд Тръмп там. Масите ще...
Проучването обаче открива и необятно публикувани опасения за цялостното здраве на американската народна власт, откакто Тръмп оспори провалянето си с изказвания за машинация на гласоподаватели, приключило с офанзива на Капитолия на 6 януари и свръхзасилване на сигурността за встъпването в служба на Байдън.
Около 73% от германците, 64% от французите и 62% от британците считат, че политическата система на Съединени американски щати се нуждае от огромни промени или цялостна промяна, открива изследването, в което са взели участие 3 066 възрастни от 12 ноември до 23 декември - преди нападението на Капитолия.
Ричард Уайк, шеф на проучването на световните настройки в Pew, сподели, че констатациите демонстрират, че имиджът на Съединени американски щати може да скочи - тъкмо както Барак Обама се радва на ослепително утвърждение в Европа след необятно публикувана рецензия към неговия предходник Джордж Буш. " Но какво ще се случи този път - стартират ли тези опасения по отношение на здравето на американската народна власт да подкопават цялостното усещане на Съединените щати? Мисля, че това са отворени въпроси ", безапелационен е Уайк.
Тръмп подцени дипломатическия протокол, като намерено подлага на критика водачите на близки страни съдружници - изключително немския канцлер Ангела Меркел, чието одобрение към мигрантите той жигосах. Проучването откри, че даже тясното болшинство от поддръжниците на крайнодясната немска партия AfD имат благосклонно отношение към Байдън.
 Заради Байдън Ердоган търси другари в Европа Заради Байдън Ердоган търси другари в Европа
Изправен пред евентуално враждебна американска администрация, турският президент Реджеп Тайип Ердоган се пробва да прекъсне изолацията...
Рейтингът на Байдън е малко по-нисък във Англия, в сравнение с в Германия и Франция, което съгласно анализаторите от изследването може да се дължи на откритата му рецензия към излизането на страната от Европейския съюз и твърдата позиция във връзка с Северна Ирландия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР