Европейската навигационна спътникова система "Галилео" ще достигне във вторник един

...
Европейската навигационна спътникова система "Галилео" ще достигне във вторник един
Коментари Харесай

Галилео достига 1 милиард потребители на смартфони

Европейската навигационна сателитна система "Галилео " ще доближи във вторник един милиард консуматори на смарт телефони по света, заяви Европейската комисия. Това съответствува с 15-годишнината на Европейската организация за световните навигационни сателитни системи (GSA).

Европейският галактически бранш, който заема второ място в света, е мощен и конкурентноспособен. За да подкрепи и укрепи лидерската позиция на Европейски Съюз в космоса, Комисията предложи галактическа стратегия на стойност 16 милиарда евро за идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз за 2021 г.—2027 година Към момента 95% от сдруженията, произвеждащи чипове за смарт телефони за сателитна навигация, основават чипове, които са съвместими с „ Галилео “. Данните за 1 милиарда консуматори се основават на броя на продадените в международен мащаб смарт телефони, употребяващи „ Галилео “. Действителният брой на потребителите на „ Галилео “ е по-голям. В Европа всички нови модели коли, утвърдени за пазара, са оборудвани със системата eCall, която употребява „ Галилео “, с цел да оповестява местоположението на транспортното средство на службите за незабавно реагиране.

В навечерието на особено събитие в центъра на GSA в Прага Елжбета Бенковска, комисар по въпросите на вътрешния пазар, индустрията, предприемачеството и дребните и междинни предприятия, съобщи: Сега „ Галилео “ обезпечава висококачествени услуги за премерване на времето и навигация на 1 милиарда консуматори на смарт телефони в света. Това стана допустимо с помощта на в действителност европейски старания, с цел да се построи най-точната навигационна система в света с поддръжката и ангажираността от страна на GSA. Уверена съм, че галактическият ни бранш ще продължи да просперира с помощта на увеличаващи се действия, хрумвания и вложения по новата галактическа стратегия на Европейски Съюз.

От декември 2016 година „ Галилео “ дава така наречен „ първични услуги “, които към този момент усъвършенстваха всекидневния живот на жителите и предприятията, като обезпечават точни сигнали за установяване на местоположението, навигация и премерване на времето. Също по този начин дава и основната услуга по търсене и избавяне (SAR), която понижава времето за разкриване на разположение, разполагащо с апарат за подаване на сигнал за злополучие, на по-малко от 10 минути в намерено море, планина или пустиня. С „ Галилео “ точността на установяване на местоположението се е подобрила от 10 km на по-малко от 2 km. В бъдеще също по този начин системата ще уведомява лицето в неволя, че съответните помощни екипи идват.

Друга функционалност на „ Галилео “ е да подкрепя обществените органи със своята обществено контролирана услуга за чувствителни цели във връзка със сигурността. Това е надеждна и напълно криптирана услуга за държавните ползватели по време на национални изключителни или спешни обстановки, като да вземем за пример терористични набези, с цел да се подсигурява непрекъснатостта на услугите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР