Европейската космическа агенция /ESA/ търси заместител на руските ракети-носители Союз“

...
Европейската космическа агенция /ESA/ търси заместител на руските ракети-носители Союз“
Коментари Харесай

Европейската космическа агенция търси заместител на ракетите-носители „Союз“

Европейската галактическа организация /ESA/ търси сурогат на съветските ракети-носители „ Союз “ за извеждане на инсталация в космоса от космодрума Куру във Френска Гвиана.

За това заяви генералният шеф на ESA Йозеф Ашбахер. „ Знаете доста добре какво се случи предходната година -  изстрелванията на ракети „ Союз “ от космодрума Куру бяха спрени. Така доникъде на годината Европа няма да има обезпечена дарба да прави галактически изстрелвания и това е голям проблем за нас, " сподели Ашбахер на конференция в понеделник. ESA съобщи, че изследва потреблението на различни ракети-носители след анулацията на изстрелванията на съветските ракети " Союз " от космодрума Куру.

Сред плановете по транспортното обслужване на галактическите апарати, ESA уточни Galileo M10, Galileo M11, спътниците EarthCare и телескопа Euclid.  Според Ашбахер, Европа няма да може да употребява лични ракети-носители за изстрелване на потребния товар в космоса. Обещаващата ракета притежател Ariane 6 към момента не е подготвена за изстрелвания, а последните задачи Ariane-5 са планувани за април и юни 2023 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР