Европейската космическа агенция (ЕКА) организира конференция на тема Нови възможности

...
Европейската космическа агенция (ЕКА) организира конференция на тема Нови възможности
Коментари Харесай

Български компании могат да представят дейността си пред Европейската космическа агенция

Европейската галактическа организация (ЕКА) провежда конференция на тематика „ Нови благоприятни условия и страни в Европейския космос “ 2023, която ще се организира в Европейския център за галактически проучвания и технологии в гр. Нордвик, Холандия на 23 и 24 май 2023 година

Целта е да се насърчи интернационалното съдействие и да се основат партньорства сред нови и опитни участници в европейския галактически бранш.

Български компании, които имат интерес за присъединяване в тръжните процедури на ЕКА за България, както и такива, които имат към този момент изпълнени планове, могат да показват своята активност на форума. За присъединяване в конференцията, те би трябвало да изпратят презентация и малко обобщение на работата си до 15 декември 2022 година, като резултатите ще бъдат оповестени януари 2023 година от Агенцията.

Събитието е отворено за всички страни, които членуват в ЕКА и всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС).

Допълнителна информация за конференцията можете да намерите на електронната страница на събитието.

По време на конференцията ще се проведат полемики по разнообразни тематики с лектори от Агенцията, промишлеността и институционални сътрудници от цяла Европа.

Припомняме, че за интервала от подписването на първото съглашение на България с ЕКА за Европейска кооперираща страна през 2015 година до момента повече от 40 български галактически плана са получили над 7 млн. евро. Проведени са общо седем тръжни процедури, по които са постъпили 127 български планови оферти.

В края на м. ноември министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев взе участие в съвещанието на Съвета на министрите на Европейската галактическа организация. Там той акцентира, че съдействието на България с Европейската галактическа организация е донесло значими изгоди за развиването на бранша у нас. По думите му създаването на нови услуги и приложения ще насърчи присъединяване на дребни и междинни предприятия и стартъпи в галактически планове и приложения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР